5 Aralık 2018 Çarşamba

28 KASIM 2018 GÜNÜ YANDAŞ GAZETELERİN KÖŞE YAZARLARINI OKUDUM "Mehmet Arif DEMİRER" Sabah Gazetesi, Star Gazetesi ve Türkiye Gazetesi...

28.11.2018 GÜNÜ YANDAŞ GAZETELERİN KÖŞE YAZARLARINI OKUDUM
Mehmet Arif DEMİRER
Sabah Gazetesi:
Hıncal Uluç, 3 yazısından ‘Rauf Tamer’ başlıklı bölümde Sarıgül ve Kılıçdaroğlu var. Mehmet Barlas, Suriye’de Amerikan Oyuna Gelmeyeceğiz, diyor. Engin Ardıç (üslubu hiç değişmemiş) Muhalefetin Erdoğan’a bir şey yapamayacağını, yani onu sandıkta yenemeyeceğini yazmış. Doğru ! Kerem Alkin (iyi iktisatçıdır. Babası Erdoğan Beyi tanırdım) yeni ekonomi politikalarını onaylıyor.  Sait Gürsoy’un ‘Koçluk’ (Coach) hakkında bir yazısı, siyasi değil. Son olarak Tercüman’da iken Süleyman Demirel’e ve gazetenin sahibi Kemal Beye (Ilıcak) çok yakın idi, Yavuz Donat, artık safkan AKP’li olmuş. AKP Belediye başkan adaylarını irdelemiş, kazanacakları mejdesini veriyor.
Star Gazetesi:
Düşünceleriyle hiç uyuşamadığım Sayın Ahmet Kekeç, CHP’nin benim de onaylamadığım İstanbul İl Başkamı Canan Hanıma, bir sözünden (“CHP adayları dine % 100 saygılı olmalı”) dolayı fena yüklenmiş: “Dine saygı isteyen hanımefendiye de bakın hele”!”. Ne hakkı var böyle şeyler söylemeye, diyor, daha önce söylediği başka şeylerden ötürü. Yarısına katıldığım ama özüne katılmadığım bir yazı. Dış Politikauzmanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Ukrayna – Rusya gerginliğini yazmış (“Karadeniz’de Sular ısınıyormu?”) ama Türkiye’nin bu olay karşısında ne yapması gerektiğine girmemiş. Avukat Fadime Özkan, GEZİ Olayları ile başlamış, PKK, DEAŞ (Nedendir bilinmez AKP ve yandaşları bu katil örgütün gerçek adını, IŞİD, kullanmaz, Arapçasını tercih ederler) FETÖ vs. üzerinden CHP’ye gelmiş ve yazısına şöyle bir başlık atmış, “Gezi’den CHP tabanı öğrendi, parti elitleri öğrenemedi”. Özetle GEZİ Olayları da CHP de kötü, dış destekli vs. çünkü AKP’ye karşılar. Halime Kökce, çocuk tecavüzcüleri üzerinden CHP’yi eleştiriyor ve aklına HDP seçmeni geliyor. CHP’nin Muhafazakar kesimden de oy “tırtıklamayı” düşünmesini de hatırlıyor. Merkez Sağ seçmeni 2002’den beri AKP’nin tekelinde…Yalçın Akdoğan artık STAR köşe yazarı. “AK Parti ne yapmaya çalışıyor?” başlıklı yazısının sonunda “Seçmene verilecek en güzel mesaj, ona değer vermektir.” Tespiti ile AKP’nin doğruadayları belirleyerek bu mesajı vermeye çalıştığı cevabını veriyor, başlıkta sorduğu sorunun cevabı olarak. Ersoy Dede, “Çöp patlaması İstanbul’un kara lekesidir” başlıklı yazısında, aslında vahşi çöp toplama ve depolama adetimizi eleştiriyor. Çöplerimizi ayrıştırmadığımız için her yıl milyarlarca liralık tasarruftan olduğumuzu da yazsa iyi olurdu, Erdoğan’ın Belediye Başkanı olduktan sonra yaptıklarının yanı sıra. Star’da son köşe yazarı Yakup Köse. 2010 referandumu ile Fethullah Gülen’e yargıya yönelik kapıların açıldığını unutarak FETÖ – Hürdapar ilişkisini eleştiriyor.
Türkiye Gazetesi:
Batuhan Yaşar, 31 Mart yerel seçimin sonuçlarını açıklıyor, “İşte 31 Mart’ın siyasi şifreleri”. Özetle, İstanbul’da Binali Bey, Ankara’da Mehmet Özhaseki. MHP ile son bir görüşme olduktan sonra halen MHP’li başkanların görevde olduğu iller kesinleşecekmiş. İzmir, yazının konusuna girmemiş ! “AK Parti’nin 5 büyük sorunu” başlıklı yazısında Süleyman Özışık, 4 sayılı sorunun “Azalması beklenirken artan hayat pahalılığı” olduğunu vurguluyor ve indirim yapmamakta direnen firmaların sıkı takibe alınarak cezalandırılmalarını öneriyor. Cem Küçük, yerel seçimler ile ilgili yazısının “MHP ile ittifakın önemi” başlıklı bölümünde “gerekirse bazı illeri AK Parti MHP’ye bırakmalıdır” diye yazmış, “yeter ki MHP, Ankara  ve İstanbul’da aday çıkarmasın” diye düşünerek (ama yazmadan !). Prof. Dr. Kemal İnat bizi çok ilgilendirmeyen bir konuda, Brexit ve AB, uzun bir analiz kaleme almış…
28.11.2018 günü yandaş gazeteleri, para vererek, niye aldım? Bir gün önce AKP Grup toplantısında Sn. Erdoğan’ın Çankaya seçmenleri hakkında talihsiz bir sözünün doğru metnini bulabilmek için. Ben Çankaya seçmeniyim. Söylediklerine katılmıyorum, eleştireceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder